Сблъсъци избухнаха в понеделник в района на село в Западна Германия,

...
Сблъсъци избухнаха в понеделник в района на село в Западна Германия,
Коментари Харесай

Протести в Германия заради разширяване на въглищна мина, което ще изяде цяло село

Сблъсъци избухнаха в понеделник в региона на село в Западна Германия, което би трябвало да бъде разрушено, с цел да разреши разширението на въглищна мина , проект, който провокира опозиция от климатични деятели, предава Associated Press.

Протестиращите са хвърляли фойерверки, бутилки и камъни по полицията край село Луцерат, преди обстановката да се успокои и служителите на реда да се отдръпват, заяви немската осведомителна организация dpa.

Преди това протестиращи бяха издигнали горяща укрепление, а един залепи ръката си за пътя, водещ към селото.

Селото би трябвало да бъде разрушено, с цел да се разшири лигнитната мина " Гарцвайлер ", макар митингите на еколозите, които се притесняват, че в атмосферата ще бъдат изпуснати още милиони тонове въглероден диоксид, който затопля атмосферата.
 Грета Тунберг подлага на критика Германия, че употребява въглища вместо АЕЦ
Грета Тунберг подлага на критика Германия, че употребява въглища вместо АЕЦ

Коментарите й раздразниха Зелените в Германия: Как можа, Грета!

Активистите са се заселили в къщи, изоставени от някогашните поданици на селото.

Администрацията на окръг Хайнсберг е издала заповед, която не разрешава на хората да влизат в Люцерат и, в случай че откажат да изоставен, позволява на полицията да прочисти селото от 10 януари нататък. Длъжностни лица приканиха за ненасилствено преустановяване на окупацията на деятелите.

През октомври федералното и районните държавни управления, като и в двете взе участие Зелената партия, и енергийната компания RWE се споразумяха да отсрочат прекъсването на добиването на въглища в района с осем години до 2030 година

Но на фона на опасенията за енергийната сигурност на Германия след нахлуването на Русия в Украйна, съглашението също по този начин планува животът на два блока на електроцентралите, които трябваше да бъдат изключени по-рано, да бъде продължен най-малко до 2024 година и село Люцерат да бъде разрушено, с цел да се даде опция за по-нататъшен рандеман.
 Ekoактивисти повредиха коледната елха в Берлин
Ekoактивисти повредиха коледната елха в Берлин

Те отрязаха два метра от нея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР